AI voedselveiligheidjpg

De rol van AI in voedselveiligheid

De opkomst van AI biedt vele mogelijkheden voor de industrie. Een belangrijk onderdeel is de rol bij kwaliteitscontrole en voedselveiligheid. Nieuwe technologieën kunnen gebruikt worden om voedselproducten te inspecteren en defecten te detecteren. Denk aan beschadigingen aan de verpakking, verkleuringen of ongewenste materialen. Dit vermindert het risico op besmetting en verhoogt de algehele productkwaliteit. AI is dus steeds beter in staat veiligheidsrisico’s te voorspellen. Een organisatie leert van zijn zwakke punten, waardoor de voedselveiligheid steeds beter gewaarborgd wordt. Ondanks de ondersteunende mogelijkheden van AI, zal op de de korte termijn het menselijke werk niet compleet vervangen worden. Het opleiden van werknemers blijft daarom prioriteit.

Teamtrainingen voedselveiligheid

Teamtrainingen voor organisaties in de industrie kunnen vele voordelen bieden. Met het tegelijkertijd opleiden van medewerkers wordt het gewenste kwaliteitsniveau van de organisatie sneller bereikt. Daarnaast garandeert het dat de organisatie aan de voedselveiligheidseisen van de overheid doet. Alle medewerkers zullen volgens dezelfde richtlijnen opereren, waardoor er geen discussie ontstaat gedurende de werkdag. Een cursus in groepsverband kan van 8 tot 12 deelnemers. Met de afronding van de cursus ontvangt de groep deelnemers een certificaat met een geldigheidsduur van 1 jaar. Medewerkers dienen dus elk jaar opnieuw het certificaat te behalen.

Programma voedselveiligheid cursus

De cursus voedselveiligheid HACCP duurt 1 dag. Deze cursus bestaat uit een theoretisch onderdeel, verschillende praktijkopdrachten en een examen. Het programma legt de focus op het juiste gedrag, de houding en motivatie van medewerkers. Met praktijkvoorbeelden wordt de theoretische kennis direct toegepast in de praktijk. Het werken volgens de HACCP-richtlijnen leert de deelnemer aan de hand van de volgende onderwerpen: wetgeving, zorgsystemen, HACCP, besmetting, vervuiling, reinigen en desinfecteren.

Dé werkopleider van de industrie

Organisaties die actief zijn in de industrie hebben te maken met verschillende wet- en regelgeving. Dit komt doordat de wetgeving vanuit de overheid veel eisen stelt aan organisaties om een veilige werkomgeving te garanderen voor de werknemers.  cbtresultaatuitopleiden.nl is dé werkopleider van de industrie. Ze hebben een breed aanbod van opleidingen en trainingen op gebied van leiderschap en communicatie, techniek en veiligheid.