Excel cursussen

Het verschil tussen Outlook en Exchange online plan 1

De meeste mensen zijn wel bekend met het email programma Outlook. Een door Microsoft gemaakt E-mail programma. Outlook wordt wereldwijd gebruikt. Outlook is voor privégebruik of voor kleine bedrijven uitermate geschikt, maar voor grote bedrijven is er een alternatief dat Exchange heet. We gaan in dit artikel eens kijken wat nu de verschillen zijn tussen Outlook en Exchange.
Outlook voldoet prima als alledaags email-programma voor de meeste mensen, er is dan ook niets mis met dit programma. Bedrijven stellen net wat meer eisen aan hun email applicatie, en daarvoor is Exchange online in het leven geroepen. De belangrijkste verschillen zijn:
• Het gratis programma Outlook biedt per gebruiker 15gb aan data opslag. Exchange online plan 1 biedt net wat meer, namelijk 50gb per gebruiker, en plan 2 (wat duurder is) biedt zelfs 100gb per gebruiker aan opslag.
• In Outlook kun je groepen aanmaken en deze beheren. In Exchange online zijn de opties voor het beheren van groepen veel uitgebreider. Beheerders kunnen contacten, en subgroepen aanmaken en beheren, er valt veer meer in te stellen, zo heeft de beheerder volledige controle over de permissies die gebruikers en teams hebben.
• De maximale grootte van een email is in Outlook 20 megabyte, in Exchange online plan 1 is dit maar liefst 150 megabyte.
• Outlook is een gratis programma, Exchange online plan 1 kost € 3,40 per maand, per gebruiker.
• Op het gebied van security ben je met het gratis programma Outlook enkel beveiligd met een “ongewenste email” postvak. De security mogelijkheden in Exchange zijn vele malen robuuster. Administrators, of wel beheerders, kunnen zogenaamde policies (regels) instellen waaraan e-mails moeten voldoen. Op deze manier kan een bedrijf, organisatie breed, het gehele e-mail verkeer instellen. Een hoge mate van flexibiliteit dus.

U ziet het, de verschillen tussen de gratis Outlook app en Exchange online plan 1 zijn significant, al zal voor de meeste thuisgebruikers, en voor kleine bedrijven de Outlook app al meer dan genoeg mogelijkheden bieden. Exchange online plan 1, is er dan ook nog een plan 2? Jazeker, Exchange online plan 2 is nog wat uitgebreider dan plan 1, plan heeft nog wat meer geavanceerde functionaliteit zoals het voorkomen van data verlies, en 100gb opslag per gebruiker. Plan 2 is wat duurder en komt op € 6,70 per maand, per gebruiker.

Cursussen, Outlook, Echange online, Office 365 (Word, Excel, PowerPoint etc.)

Om meer kennis te vergaren over Outlook, of Exchange, of alle onderdelen van Office 365, is het aan te raden om een cursus te volgen. Cursussen zoals: Excel cursussen en Power Bi cursus worden gegeven op locatie, of online, en zijn onmisbaar om uw medewerkers up to date te houden, en om hen efficiënter te laten werken.

Tot slot

De Outlook app, voldoet prima, voor thuisgebruik. Voor grotere organisaties wordt Exchange Online plan 1, of plan 2 aangeraden. We zijn dieper ingegaan op de verschillen, en hebben u aangeraden om uw medewerkers op cursus te laten gaan, om zodoende hun ICT kennis up to date te brengen, en zodoende ook meer efficiënt te kunnen werken. Maak eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek!