Tips: je ideale tuin maken

Het lijkt zo makkelijk maar dat is het niet, je ideale tuin maken. Er zijn veel zaken waar je rekening moet houden, zoals bijvoorbeeld welke stijl je wilt. Ga je voor een moderne strakke tuin of hou je van veel groen? Waar komt je terras en wat wil je voor schutting in de tuin? Wil je een hoge houten schutting of een schutting van struiken en planten? Hieronder vind je tips die het ontwerpen en aanleggen van je tuin een stuk makkelijker zullen maken.

Schuttingen, welke?

Wat voor schutting je ook plaatst in je tuin, houd altijd rekening met het plaatsen van bomen en struiken. Deze kunnen na verloopt zo groot en breed worden dat ze over de schutting zullen groeien en daar zijn de meeste buren nooit blij mee. Vervolgens moet je denken aan de keuze van het materiaal, wil je een houten schutting, een metalen constructie of een volledig natuurlijke afscheiding van bomen en struiken? Welke schutting je ook kiest, houdt rekening met het functionele aspect want met een klein kind is het bijvoorbeeld verstandig voor een volledig omheinde variant te kiezen zodat deze, in een onbewaakt ogenblik, niet uit de tuin kan glippen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor huisdieren. En vergeet niet aan privacy te denken, wil je niet dat iedereen je tuin kan inkijken dan is een hoge schutting een verstandiger keuze dan een lage.

De perfecte plek voor je terras

Bedenk goed waar je je terras wilt hebben in je tuin, of misschien heb je wel ruimte voor twee terrassen. Een terras waar je lekker in de schaduw kunt zitten wanneer het te warm is in de zon, en een terras waar je juist kunt genieten van de voorjaarszon. Het is in elk geval de plek in je tuin waar je de meeste tijd zal doorbrengen dus ook je tuinmeubilair is van belang. Misschien wil je een fijne loungeset of hardhouten stoelen met tuintafel kopen, en een grote parasol op voet. Er is een hoop verkrijgbaar in allerlei materialen en kleuren. Wat je ook voor tuinset koopt en waar je het terras ook plaatst, zorg dat je voldoende privacy creëert zodat je vanuit je stoel of loungeset ongestoord kan zitten en genieten van je tuin.

Welke stijl wordt jouw tuin?

Ga je voor een landelijke, strakke, moderne of klassieke tuin en wil je veel groen of juist zo min mogelijk. Kijk eens naar je woonkamer, welke stijl heeft die? Het is erg mooi de stijl van je woonkamer door te trekken naar je tuin, zo creëer je eenheid en verleng je je woonkamer als het ware. Zorg ervoor dat je van te voren weet welke stijl je wilt toepassen, hou je van tropische planten dan moet je er rekening mee houden dat die op een zonnige plek komen te staan, want anders houden ze het niet lang vol.

Kinderen

Heb je kleine kinderen dan moet je ook rekening houden met speeltoestellen zoals bijvoorbeeld een schommel. Om deze samen te laten vloeien met de tuin kun je klimplanten bij de palen plaatsen. Ook kun je een zandbak maken waar je later, wanneer de kinderen groter zijn, een vijver van kunt maken. Een blote voetenpad is ook een mooie, natuurlijke manier om te zorgen voor vermaak in je tuin voor de kinderen. Leg een pad door je tuin dat afwisselend bestaat uit stenen, gras, schelpjes en bijvoorbeeld zand, een creatieve manier om voor eenheid in je tuin te zorgen en toch ook een leuke speelplek voor je kinderen te creëren.

Loungeset

Tips voor een mooie tuin

Het voorjaar staat weer bijna voor de deur, en dat betekent dat niet alleen de vogels weer beginnen te zingen en fluiten, maar ook dat de tuin weer een opknapbeurt kan gebruiken! Welke elementen in de tuin zijn belangrijk en creëer je een mooie en kleurrijke tuin? In deze blog lees je vijf verschillende tips om jouw tuin na de winterperiode weer een flinke boost te geven en klaar te stomen voor het voorjaar en zomerperiode van 2023. Lees je gauw mee?

Tuinstoelen

Wat is een tuin nou zonder stoelen? Goede comfortabele tuinstoelen zijn essentieel voor een heerlijke relaxdag in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een Rotan tuinstoel, die met hele zachte kussens voor nog meer comfort zorgen. Voor het gemak kun je ook een goede tuintafel aanschaffen, waardoor je familie en vrienden ook tijdens de zomeravonden over de vloer kunt laten komen, of voor een lekkere barbeque sessie met gezin. Een grote parasol erbij en een zomerdag is compleet!

Een loungeset

Stoelen en tafels zijn belangrijk in een tuin, maar een Loungeset is zeker ook belangrijk! Met een loungeset creëer je eenvoudig dat extra stukje comfort en wordt je tuin in mum van tijd de ultieme relaxplek! Kies hierbij weer voor een loungeset met goede, comfortabele kussentjes. Extra tip: hang buitenverlichting op rondom je loungeset, voor een extra gezellige en warme sfeer voor tijdens de zomeravonden.

Begin een moestuin

Altijd al groene vingers gehad of juist willen ontwikkelen? Dit is je kans om dit voorjaar goed te beginnen met het aanplanten van een eigen moestuin! Koop verschillende soorten zaadjes en begin met het planten en kweken van je eigen groente en fruit! Een moestuin staat niet alleen heel erg leuk in je tuin, het zorgt ook nog voor verse groenten en fruit in huis. Makkelijke groenten en fruit om mee te beginnen zijn aardappelen, radijsjes, sla en komkommers.

Bloemen en planten

Een mooie tuin is natuurlijk niet compleet zonder bloemen en planten! Heb je niet echte groene vingers maar wil je toch een kleurrijke tuin? Kies dan voor een vlinderstruik! Een vlinderstruik is vrij eenvoudig in het onderhoud, heeft een prachtige paarse kleur, én trekt de mooiste vlinders aan! Een mooie en kleurrijke tuin gegarandeerd! Daarnaast kun je je in een tuincentra ook laten informeren over de meest gebruiksvriendelijke bloemen en planten, die het hele jaar door in de tuin kunnen staan.

Een watergeefsysteem

Een mooie tuin kan al gauw veel werk opleveren, het wieden van onkruid en het aanplanten van nieuwe plantjes. Maar voornamelijk met het geven van water aan al je bloemen en planten tijdens een tropische dag. Je wilt natuurlijk niet dat al je mooie, nieuwe planten bezwijken onder het warme weer. Gelukkig bestaan er goede sproeisystemen die je tuin automatisch van water kunnen voorzien. Je kunt deze systemen zelf instellen en aangeven hoe vaak en hoe lang de planten water nodig hebben. Dit is ook ideaal voor als je op vakantie gaat, zodat je geen beroep op de buurman of een vriend hoeft te doen.