Met deze tips heb je meer kans op een baan

Als je zonder werk zit, zou een baan zoeken als eerste op jouw prioriteitenlijst moeten staan. Een baan biedt je de mogelijkheid om jezelf te onderhouden en brengt bepaalde vrijheden met zich mee, die jij je anders niet zou kunnen veroorloven. Echter kom je door het grote aantal werkzoekenden niet zo gemakkelijk aan bod. Je zal dus iets extra te bieden moeten hebben, waardoor de recruiter niet om je heen kan. Een andere mogelijkheid is ook dat je jouw vaardigheden vergroot, zodat je op verschillende manieren ingezet kan worden. Door flexwerk te accepteren kom je ook sneller aan een baan, dan wanneer je uitkijkt naar traditioneel werk. Wees bereid om aan te pakken en verticaal te groeien.

School je om

Het kan zijn dat je in een bepaalde richting hebt gestudeerd, maar dat de markt verzadigd is. In plaats van te blijven hopen op een mogelijke plek, zou je korte cursussen op andere vlakken kunnen volgen, zodat je toch een baan kan vinden. Veel bedrijven verkeren in een overgangsfase wat het inzetten van sociale media betreft. Door je te bekwamen in social media marketing, kan je de kans op het vinden van een baan vergroten. Ook verrijzen callcenters als paddestoelen uit de grond. Waarom zou je geen cursussen volgen die jouw spreekvaardigheid verbeteren, waardoor je in deze branche werk kan vinden?

Accepteer flexwerk en wees bereid verticaal te groeien

Het wordt steeds moeilijker om een traditionele baan te vinden waarbij je dagelijks naar kantoor gaat om er een aantal uren te werken . Echter is er een heel groot aanbod van flexwerk. Bij deze nieuwe manier van werken ben je niet gebonden aan een werkplek en worden hangen je inkomsten voor een groot deel van jouw ijver af. Door niet per se horizontaal te willen instromen, kan je ook eerder een baan vinden door bij de basis te beginnen. Doorgaans is het moeilijker om een kaderfunctie te bemachtigen dan een functie aan de basis en door je in te zetten kan je promotie maken.