Loungeset

Tips voor een mooie tuin

Het voorjaar staat weer bijna voor de deur, en dat betekent dat niet alleen de vogels weer beginnen te zingen en fluiten, maar ook dat de tuin weer een opknapbeurt kan gebruiken! Welke elementen in de tuin zijn belangrijk en creëer je een mooie en kleurrijke tuin? In deze blog lees je vijf verschillende tips om jouw tuin na de winterperiode weer een flinke boost te geven en klaar te stomen voor het voorjaar en zomerperiode van 2023. Lees je gauw mee?

Tuinstoelen

Wat is een tuin nou zonder stoelen? Goede comfortabele tuinstoelen zijn essentieel voor een heerlijke relaxdag in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een Rotan tuinstoel, die met hele zachte kussens voor nog meer comfort zorgen. Voor het gemak kun je ook een goede tuintafel aanschaffen, waardoor je familie en vrienden ook tijdens de zomeravonden over de vloer kunt laten komen, of voor een lekkere barbeque sessie met gezin. Een grote parasol erbij en een zomerdag is compleet!

Een loungeset

Stoelen en tafels zijn belangrijk in een tuin, maar een Loungeset is zeker ook belangrijk! Met een loungeset creëer je eenvoudig dat extra stukje comfort en wordt je tuin in mum van tijd de ultieme relaxplek! Kies hierbij weer voor een loungeset met goede, comfortabele kussentjes. Extra tip: hang buitenverlichting op rondom je loungeset, voor een extra gezellige en warme sfeer voor tijdens de zomeravonden.

Begin een moestuin

Altijd al groene vingers gehad of juist willen ontwikkelen? Dit is je kans om dit voorjaar goed te beginnen met het aanplanten van een eigen moestuin! Koop verschillende soorten zaadjes en begin met het planten en kweken van je eigen groente en fruit! Een moestuin staat niet alleen heel erg leuk in je tuin, het zorgt ook nog voor verse groenten en fruit in huis. Makkelijke groenten en fruit om mee te beginnen zijn aardappelen, radijsjes, sla en komkommers.

Bloemen en planten

Een mooie tuin is natuurlijk niet compleet zonder bloemen en planten! Heb je niet echte groene vingers maar wil je toch een kleurrijke tuin? Kies dan voor een vlinderstruik! Een vlinderstruik is vrij eenvoudig in het onderhoud, heeft een prachtige paarse kleur, én trekt de mooiste vlinders aan! Een mooie en kleurrijke tuin gegarandeerd! Daarnaast kun je je in een tuincentra ook laten informeren over de meest gebruiksvriendelijke bloemen en planten, die het hele jaar door in de tuin kunnen staan.

Een watergeefsysteem

Een mooie tuin kan al gauw veel werk opleveren, het wieden van onkruid en het aanplanten van nieuwe plantjes. Maar voornamelijk met het geven van water aan al je bloemen en planten tijdens een tropische dag. Je wilt natuurlijk niet dat al je mooie, nieuwe planten bezwijken onder het warme weer. Gelukkig bestaan er goede sproeisystemen die je tuin automatisch van water kunnen voorzien. Je kunt deze systemen zelf instellen en aangeven hoe vaak en hoe lang de planten water nodig hebben. Dit is ook ideaal voor als je op vakantie gaat, zodat je geen beroep op de buurman of een vriend hoeft te doen.