Kaarsen

Waar je kaarsen en dinerkaarsen allemaal kunt gebruiken

Misschien heb je nog kaarsen liggen, of je moet er een paar voor kerstmis kopen maar hebt er hierna veel over? Kaarsen of dinerkaarsen zijn nooit nutteloos, en ik ga dit aantonen. Ik heb verschillende manieren verzameld waarop je kaarsen kunt gebruiken.

 

Kaarsen

 

Tijdens het diner

Dinerkaarsen heten natuurlijk niet voor niets zo, ze zijn gemaakt om tijdens het diner op tafel te zetten. Natuurlijk zijn wij Nederlanders het niet gewend om dit elke avond te doen, dit past niet bij ons, maar dit betekent niet dat je het nooit moet doen. Kies een speciale avond uit en zet wel een paar mooie dinerkaarsen op de tafel samen met het goede servies en een speciale maaltijd. De avond wordt sowieso extra speciaal.

 

dinerkaarsen

 

Kerstversiering

Voor je het weet is het weer kerstmis, en hier hoort natuurlijk versiering bij. Kaarsen zijn natuurlijk de ideale kerstversiering. Je kunt ze bij de kerststal zetten, op de vensterbank, op tafel en zelfs in de kerstboom wanneer je geen dieren of jonge kinderen hebt. Tijdens kinderen heb je eigenlijk nooit kaarsen genoeg, gebruik deze tijd dus om veel kaarsen te kopen!

 

Op de salontafel

Je wilt natuurlijk dat jouw salontafel er een beetje vrolijk uitziet en kaarsen werken hier perfect voor. Vooral als het avond wordt verlichten kaarsen de tafel en wordt de woonkamer meteen een stuk gezelliger. Ook is het wel handig wanneer je een film wilt kijken, maar je nog wel iets wilt kunnen zien. Kaarsen zijn dan ideaal, ze zijn niet ongezellig zoals een groot licht, maar ze geven ook wat licht.

 

Met deze manieren kun jij al heel wat van al die kaarsen en dinerkaarsen gebruiken, wellicht krijg je zelfs wel de neiging om nog meer kaarsen aan te schaffen. Naar mijn mening kun je in ieder geval nooit te veel kaarsen hebben, je vindt altijd wel een manier om ze te gebruiken. En we hebben het nog niet eens gehad over bijvoorbeeld geurkaarsen waar je ook nog los mee kunt gaan. Geniet dus van deze kersttijd door veel kaarsen in te slaan en het huis op en top gezellig te maken.